Fusie van D’66, Volt, GroenLinks en VVD

De Nederlandse export. Duitse pinautomaat, 2023. Foto: WIKIpedia

Had ze maar geen kort rokje moeten dragen of had Amalia maar niet in Amsterdam moeten gaan studeren. Dit zijn de redeneringen van D’66, VVD, GroenLinks en andere linkse partijen en hun media als het gaat om het Duitse verzet tegen de zoveelste niet naleving van eurowetgeving. Als nog van wet en recht gesproken kan worden in de onrechtsstaat die Europese Unie heet.

De leugen

Voormalig premier Kok loog al in 1997: “de afspraken zijn in beton gebeiteld”, waarna hij kort daarna een illegale afspraak met Chirac maakte over een kortere termijn voor Duisenberg om plaats te maken voor een Franse president van de Europese Centrale Bank (ECB).

Sindsdien Heeft Rutte een Italiaanse bankier en eurosjoemelaar (Griekenland en Italië) en een strafrechtelijk vanwege corruptie veroordeelde Franse politica benoemd tot president van de ECB (Madame catastrophe’ was haar bijnaam in de omgeving van Sarkozy). De Franse rechter was mild, direct na de Franse afgang van Strauss-Kahn, en achtte slechts strafrechtelijk verwijtbare achteloosheid inzake corruptie zonder strafoplegging bewezen.

Niet Duitsland is het probleem, maar de Europese Commissie (in theorie handhaver van de wet), Rutte en de Nederlandse media. Deze media verdraaien de boel weer eens. Frankrijk, Spanje, Italië en de Europese Commissie houden zich zelden aan de Europese wet en het recht. Een van de redenen van Brexit was de willekeur binnen de Europese Unie, waar een land als Groot-Brittannië Europese wetgeving én rechtspraak wél nauwgezet implementeerde.

Zo heeft de Europese Commissie onlangs, onder andere om de Grote Europeaan (én Poetin vriend) Gabriel een baantje te geven, de fusie Bombardier en Alstom toch goedgekeurd, nadat die eerst en met reden, niet door de beugel kon. Zo heeft Barosso zijn Goldman Sachs baantje gekregen, als dank voor bewezen diensten (de bankunie en gratis miljarden voor Goldman Sachs via de ECB en de vele EU-eurosteunfondsen).

Draghi was niet alleen Goldman Sachs bankier, maar ook medeopsteller van de bankenunie van de EU, samen met Barosso en Van Rompuy. Deze hachelijke en bodemloze bankenunie is ook nog eens door een achterdeurtje ingevoerd. Het toch al zinloze Nederlandse nepparlement kwam er niet meer aan te pas.

Het politieke hof van de Justitie van de Europese Unie is geen rechter, maar in de eerste plaats een wetgever en sanctioneert systematisch illegaal en wetteloos handelen van de Europese Commissie (en Rutte).

Dat is ook het verhaal van, bijvoorbeeld, de ondoordachte EU-privacywetgeving, de peperdure, onwerkbare en zeer corruptiegevoelige EU-aanbestedingsregels of het op wensdenken gebaseerde en falende ‘Dublin’, ‘Bologna’ of Frontexbeleid, if any.

Een burgemeester van Juinen als premier

Rutte vindt het geweldig als een burgemeester van Juinen tussen de groten der aarde te verkeren ( zoals die andere charlatan en Grote Europeaan Michel). Rutte had geen enkele moeite om met  Poetin zaken te doen (Nordstream) ondanks MH17 en de invasie van de Oekraïne in 2014.

Macron was onlangs op bezoek bij Rutte, omdat hij een handtekening nodig heeft voor nog meer illegale miljarden en versoepeling van de EU-regels voor staatssteun voor bedrijven en de euro, waar Frankrijk zich sowieso al niets van aantrekt.

Rutte wil dolgraag dat begeerde Europese of andere internationale bureaucratenbaantje en daarvoor verkoopt hij niet alleen zijn ziel, maar ook zijn kiezersmandaat en eed aan de Grondwet.

Zo  steunt Rutte het EU-agrarische beleid (bijna 45% budget) voor (middeleeuwse) Franse, Italiaanse en Spaanse agrarische visserij- en landbouwsector en hun zwaar  vervuilende vissersboten en pesticiden in de landbouw. Het relatief milieuvriendelijke pulsvissen wordt door de (corrupte) eurokratie en Rutte en hun media echter verboden.

Het disfunctioneren van de EU

Het woud aan ‘stabilisatie’ fondsen is niet meer te overzien. Het gaat om duizenden miljarden euro’s (en veel baantjes voor de (Haagse) Grachtengordel), nog afgezien van de 9 000 miljard euro van de ECB en de nog steeds veel te lage rente. De ECB is geen Centrale Bank, maar een pinautomaat. Dat is de euro: een Italiaanse munt, een Franse bank, hoge inflatie en steeds meer schulden, planeconomie, subsidies en baantjes voor de (Haagse) Grachtengordel.

De torenhoge salarissen en absurde privileges van eurocraten (en hun talloze instituten en ‘Buitenlandse Dienst met 140 (!) vestigingen) en ECB-ambtenaren wordt alleen overtroffen door de institutionele corruptie binnen alle Europese instellingen.

Het aantal EU-ambtenaren stijgt en stijgt, net als het aantal en de hoogte van hun EU-paleizen en salarissen. Het is de nieuwe Mandarijnenklasse van het eurocommunisme met een (vooralsnog) menselijk gezicht.

En de Nederlandse media? Hun (financieel) eigenbelang, moralisme, zelfgenoegzaamheid, zelfpresentatie, botheid, overmoed, provincialisme en oppervlakkigheid zijn omgekeerd evenredig aan analytische en journalistieke bekwaamheid, kwaliteit en integriteit, if any. Het erbarmelijke niveau van de ‘talkshows’ en columnisten, een enkele uitzondering daargelaten (dat Martin Sommer het uithoudt bij de Volkskrant!) is spreekwoordelijk.

Met journalistiek heeft het nog weinig te maken. Het zijn glossies (in opmaak, thema’s en inhoud) voor, over en door de (Haagse) grachtengordel, deze zelfbenoemde Grote Europeanen, Goede burgers en kosmopolieten.

De duivelskunstenaar

Rutte is een ‘duivelskunstenaar’, ‘alternatiefloos’, ‘onmisbaar’ en een ‘staatsman’, kunnen we bijna dagelijks in deze tot op het bot gecorrumpeerde media voor, door en over de (Haagse) Grachtengordel lezen.

Wie wordt er geen minister in Nederland en wie komt uiteindelijk niet in het parlement terecht in het Nederlandse politieke systeem? Daarna staan de afvalbak van de Raad van State, de senaat, het burgemeesterschap, een lobbybaantje, de eurocratie of de VN te wachten, waar Jetten nu al aan het solliciteren is.

Het feit dat iemand met het arbeidsverleden van Kaag Minister van Financiën wordt, zegt al wat over het niveau van Rutte, de Nederlandse politiek en haar media. Kaag is  geen uitzondering, maar de regel.

Conclusie

Het wordt tijd voor een conclusie: Nederlandse misdaadbendes terroriseren Europese landen, de Nederlandse oligarchie van ambtenaren, journalisten (c.q. activisten, persvoorlichters, ondernemers, partijideologen) en politici zorgen vooral voor zichzelf.

Nederland heeft niet alleen een Biblebelt, maar ook een Wokebelt, die (groten)deels synoniem is met de letterlijke, politieke, sociale en morele vuilnisbelt van Amsterdam.

Waarom is de ‘correcte’ Volkert van der Graaf overigens nog steeds niet koninklijk onderscheiden? Hij heeft het land immers behoed voor een ‘Untermensch'(Volkskrant), ‘gevaar’ (Premier Kok), een nieuwe ‘Mussolini’ (Trouw en Rosenmöller (tot 9 november 1989 overigens een fanatiek aanhanger van Pol Pot, Mao, Lenin en andere massamoordenaars), Nazisme (NRC-Handelsblad) of rascist (Trouw). Wel is het zo dat rechters hem alleen een symbolische straf hebben gegeven van een paar jaar (met financiele vergoeding van het Ministerie van Justitie). Het was immers een tyrannenmoord (Van Hoof).

Nederland is een misdaadstaat met corruptie à la néerlandaise van de oligarchie volgens de methode van Thom de Graaf: het burgemeesterschap is te zwaar, je bezorgt jezelf een riant baantje in een van die vele adviesraden of het lobbycircuit, je bouwt aan je netwerk en je bent ‘alternatiefloos’, à la Mark Rutte. En de burgers ? Het zijn maar Feyenoord-supporters (Thom de Graaf op 6 mei 2002).

Het is de hoogste tijd voor een fusie van D’66, Volt, GroenLinks en VVD voor het eurocommunisme, PvdA en SP als links blok, de andere partijen als rechts blok. Is er tenminste weer duidelijkheid en politiek.