De euro is een (politieke) misdaad

De ECB toren in Frankfurt. Babylonisch symbool van hoogmoed, zelfoverschatting, burgeronvriendelijkheid en megalomanie. Foto: Wikipedia

De euro is door het politieke, journalistieke en ambtelijke establishment met leugens, bedrog en propaganda ingevoerd. In landen waar de democratie en rechtsstaat nog wel functioneren (Verenigd Koninkrijk, Scandinavische landen, Zwitserland) is  op economische, monetaire en  democratische gronden deze roekeloze, hachelijke en tot mislukken gedoemde EU megalomanie verworpen. De Zwitserse Nationale Bank heeft in 2015 alle monetaire banden met de illegale en wetteloze pinautomaat ECB  verbroken. De Zwitserse munt is de graadmeter van de mislukking van ook dit EU-project. De Koers was in 2002 1 euro/ gulden- 150/1.60 CHF, vandaag vrijwel pariteit. Nederland heeft het Italiaans-Franse monetaire model overgenomen.

Dat is de waarheid, gefinancierd door Nederlandse burgers, met afschaffing van het referendum. Van  democratie, debat of afwijkende meningen van het ‘domme’ volk  is de nieuwe Nederlandse oligarchie immers niet gediend. Het zogenaamde Coronafonds en de ECB zijn niets anders dan de illegale en bodemloze transfer- en schuldenunie naar failliete landen met hun  gigantische bureaucratieën, (jeugd) werkloosheid, corruptie, schulden, patronagenetwerken en middeleeuwse (landbouw- en onderwijs) structuren.  En  dit is pas het begin van het nieuwe eurocommunisme (met een vooralsnog menselijk gezicht) en het politburo in Brussel. Uit solidariteit, voor vrede en democratie, dat spreekt voor zich.

De toenmalige premier Kok zei in  1997 dat de euroregels in ‘beton zaten gebeiteld’. Wat een betonsoort. Deze regels zijn welbewust, systematisch en op de meest grove wijze vanaf  het eerste begin  geschonden door Frankrijk, Griekenland, Spanje, Italië en Portugal en door de Europese Commissie en het Hof van Justitie van de Europese Unie.

Nederland zit echter in de val. Uit de euro gaan kost duizenden miljarden, in de euro blijven op termijn niet alleen veel meer, maar ook  de democratie, sociale zekerheid, economie, rechtsstaat en zelfrespect. Deze euro had er nooit mogen  komen, evenmin als de wijd open grenzen, en het mislukte ‘Bologna-systeem’ en de bizarre aanbestedingsregels, en de uitbreiding met ’s werelds meest corrupte en criminele landen, en de formele uitnodiging aan Turkije (ook de verdienste van de zelfbenoemde  Grote Europeanen Kok)  en  het tot op het bot gecorrumpeerde (agrarische) subsidiesysteem, en, en…. De euro is de grootste financiële, democratische, monetaire en economische wan- en politieke misdaad ooit.