De euro, democratie en journalistiek activisme

Alphonse Gabriel Capone, 1930. Foto: Wikipedia.

De Italiaanse topjournalist Federico Rampini (Corriere della Sera) onderzocht de selectieve, onvolledige en politiek gemotiveerde journalistiek van de New York Times, naar aanleiding van de berichtgeving over de moord (aanslagen) op Italiaanse burgers door Afro-Amerikanen in Chicago.

Militant politiek activisme.

Onder de titel ´De opvallende terughoudendheid van de ‘Times´ (Die auffällige Zurückhaltung der „Times“, Frankfurter Allgemeine Zeitung (14 december 2021) bericht de Duitse krant hierover:

dass die selektive Berichterstattung der „New York Times“ zum Fall Davide Giri einen „beunruhigenden Ausblick auf den ,neuen Journalismus‘ gewährt: auf einen militanten und von einer ideologischen Agenda geprägten Journalismus”.

Met andere woorden, de journalistiek van de New York Times (en de Washington Post) is militant politiek activisme.

In Nederland zou hij hetzelfde oordeel hebben over de Volkskrant, Trouw, NRC-Handelsblad, Parool en, bijvoorbeeld, het Financieel Dagblad.

Deze media zijn  EU-activisten, die vooral voor, door en over de zogenaamde ‘hoogopgeleiden’  van de (Haagse) Grachtengordel schrijven met een moreel superioriteitsgevoel en emotiejournalistiek met een ‘correct’ Woke-sausje.

Het illegale wanbeleid van de ECB

De tot in absurdum volgehouden steun aan het illegale wanbeleid van de ECB, de kritiekloze steun voor de megalomane EU-vijfjarenplannen met betrekking tot het klimaat of (directe) bemoeienis met de woningbouw, het bizarre Corona herstelfonds, het falende migratiebeleid (if any), de steun voor Nord Stream of de wijd open grenzen zonder adequate controles aan de buitengrenzen.

De ECB liegt, bedriegt en misleidt, de bovenstaande media nemen het al jarenlang letterlijk over. De euro is gebaseerd op leugens, propaganda, wensdenken en megalomane ambities. De media misleiden vanaf het allereerste begin van de euro. Deze was er bovendien opeens in 1991 en is nooit aan de burgers in een referendum voorgelegd.

Jelle Zijlstra (1918-2001), bankdirecteur van de DNB van 1967-1981, draait zich om in zijn graf, onder andere vanwege de huidige president van de DNB. Ook Zijlstra zou in de ideologie van de bovengenoemde EU-activisten een ‘havik’ worden genoemd. De schuldenmakers en niet-hervormers, die de meerderheid van de eurozone en de EU uitmaken, zijn daarentegen de ‘duiven’ in hun ideologie. In Nederland worden bureaucraten tegenwoordig zelfs Minister van Financiën.

De fiscale-, schulden- en transferunie zonder democratische controle

Het wordt een gezellig potje schulden maken met Rutte, Draghi, Lagarde, Macron en Schultz. De euro is de grootste financiële blunder ooit. En de gewone burgers gaan een ontstellende prijs betalen, uit ‘solidariteit, en voor de vrede’ dat spreekt, zonder euro zouden Frankrijk en Duitsland immers al weer in oorlog zijn, aldus de propaganda in 1992 bij de invoering van de euro.

Waar verliezers zijn, zijn ook altijd winnaars. Dit zijn de overbetaalde en geprivilegieerde eurocraten en hun lucratieve nationale patronagenetwerken, waaronder steeds meer ECB-ambtenaren en hun absurde salarissen.

Het is niet voor niets dat Barosso (voormalig ‘president’ van de Europese Commissie 2004-2014) beloond is met een baantje bij Goldman Sachs, op voordracht van de voormalige Italiaanse ambtenaar en Goldman Sachs bankier Draghi (die in deze hoedanigheid Griekenland en Italië de euro in heeft gefoezeld).

Draghi (als ‘president van de ECB), Barosso en Van Rompuy (destijds die andere ‘president’) hebben immers de voor Goldman Sachs zeer lucratieve Bankenunie in het leven geroepen, naast het woud aan illegale, ondoorzichtige en niet democratisch gecontroleerde Bail-Out fondsen van duizenden miljarden euro’s.

Zo is ook het feitelijke cadeautje van ruim 100 miljard euro (1 000 000 000) van Jan Kees de Jager en Mark Rutte aan Griekenland uit 2012 te verstaan (leningen over 70 jaar tegen 0-1% rente). De Jager noemde het zelfs een win-win situatie. Welk een koopman en Minister van Financiën. Is Griekenland overigens al begonnen met aflossen (volgens het verdrag vanaf 2020) ?

De voormalige premier Wim Kok (1938-2018) meende zelfs dat de afspraken over de euro ‘in beton waren gegoten’, zoals hij ook het toekomstig lidmaatschap van Turkije verwoordde met ‘een droom die uitkomt’. Het niveau van de Nederlandse buitenlandse politiek.

De rente kan en gaat niet omhoog, of veel te weinig. Anders zijn de meeste eurolanden meteen failliet. De ECB blijft ook illegaal geld bijdrukken voor deze landen, ze noemen het economisch herstel.

Het is de grootste financiële misdaad ooit. Deze landen betaalden tot 2002 10 -15 % rente over leningen, tegenwoordig is het gratis. Het megalomane Klimaatfonds en het Coronafonds zijn soortgelijke projecten, verpakt in ‘correct’ taalgebruik en goede bedoelingen. Ook deze zullen verzanden in fraude, corruptie, misbruik, wanbeleid en bureaucratie.

En Draghi de redder van de euro en Italië ? Een andere gotspe en wensdenken.

Het mislukken van de euro blijkt ook uit de wisselkoers met de Zwitserse Frank, een soortgelijk land als Nederland: deze was 1.55 in 2002, tegenwoordig 1.04. Meer dan 300 000 Italiaanse en Franse frontaliers werken in het kleine Zwitserland, nog geen 3 000 Zwitsers in deze landen.

Ook de steun van de EU en Nederland voor Nord Stream is steun voor een nieuw Molotow-Ribbentroppact (1939), nu tussen een (corrupte) voormalige Bondskanselier en een Russische dictator, het Schröder-Poetinpact. Energie is politiek, wie anders beweert, zoals de Nederlandse en Duitse regering, hoort niet in de internationale politiek thuis.

Referendum

Het is inmiddels bekend wat de waarde is van een referendum voor D’66 en deze ‘hoogopgeleiden’: als het resultaat ze niet bevalt, negeren ze de uitslag en bij herhaling schaffen ze het referendum af. Dat is het niveau en debat, if any, in de politiek en media. In Zweden en Denemarken is de euro na een referendum afgewezen.

Verengelsing en democratie

De verbeelding is ook op andere gebieden aan de macht. De Volkskrant stelde onlangs bijvoorbeeld ook de ‘Verengelsing’ in het hoger onderwijs aan de orde (13 december 2021).

Het artikel meldt terecht dat dit ten koste gaat van het beheersen van de Nederlandse taal en dus inzicht in Nederlandse bronnen en communicatie met 95% van de bevolking.

Wat het echter niet vermeldt, is dat Nederlandse studenten mede hierdoor Duits en Frans en daarmee de belangrijkste cultuurgebieden van de EU niet of slechts oppervlakkig beheersen. Het is ook het failliet van het megalomane Bolognasysteem dat  verschillende onderwijssystemen en – tradities van EU-landen per decreet gelijkschakelde.

Deze verengelsing betekent óók dat de (bestuurlijke en  journalistieke) elite de eigen taal niet meer beheerst. Het is symptomatisch voor het verkwanselen van de democratie en het erfgoed, de oppervlakkigheid, het opportunisme en provincialisme (zelf noemen ze het kosmopolitisme) van de hoger opgeleiden in Nederland.

Bovendien, ‘democratie’ wat dat ook moge betekenen, op EU-niveau is een illusie. Er bestaan geen Europese taal, publieke opinie, media en functionerende Europese partijen en Europees Parlement.

95% van de Nederlandse bevolking die onvoldoende andere EU-talen spreekt is uitgeschakeld in de directe politieke besluitvorming en carrières in de EU. Politici zoals bijvoorbeeld Jan Schaeffer of Wim Kok hebben geen schijn van kans meer. De EU is een elite-project, bottom-down.

Bovendien zegt talenkennis niets over vakbekwaamheid. Zwegen Timmermans en Von der Leyen bijvoorbeeld maar eens in al hun talen. Deze besluit- en beleidsvorming is in handen van een geprivilegieerde Mandarijnenklasse. Met (directe) democratie heeft het niets te maken. Het communisme kende ook een parlement, media, politieke partijen en verkiezingen, maar was van bovenaf opgelegd.

Ondertussen zijn de ijzersterke Nederlandse gulden, adequate grenscontroles, ja zelfs binnenkort de gezondheidszorg in handen van de EU.

De Europese Unie en journalistiek

Wie of wat is deze EU eigenlijk ? Dat is de vraag die nooit aan de orde komt. Deze organisatie heeft de karakteristieken van een Verenigde Naties van Europa, en dat is geen compliment. Activisme en propaganda in plaats van beleid, ‘alternatiefloos’ in plaats van democratische besluitvormingsprocessen, pacta non sunt servanda als credo en nationale verkiezingen verpakt in een Europees sausje (Macron bijvoorbeeld).

Laat Frankrijk eerst maar eens de permanente zetel in de VN-Veiligheidsraad, ‘Straatsburg’, de agrarische subsidies, de absurde bureaucratie (20 % beroepsbevolking) en haar pensioensysteem hervormen of haar atoommacht delen.

Hoger opgeleid maakt in ieder geval niet wijzer, integer of moreel superieur. Het is toch al niet ‘Woke’ om Nederlands foutloos te beheersen en on-Europees om het illegale, megalomane wanbeleid van de ECB/EU aan de orde te stellen.

Voor wie althans daartoe nog de behoefte voelt in Nederland. Want (milde) kritiek of ook maar twijfel  over deze EU is heiligschennis in Nederland.

Al Capone (1899-1947) kon in Chicago jarenlang de dans ontspringen vanwege een corrupte rechterlijke macht en politieapparaat. Federico Rampini zou dit wellicht ook aan de orde hebben gesteld.

In Nederland gaat Rutte IV van start door een gecorrumpeerde journalistiek en een regering en parlement, die vooral een banenmachine zijn. Rutte hoeft zich, evenals Al Capone destijds, niet al te veel zorgen te maken. Daarom is deze ‘burgemeester van Juinen’ nog steeds premier.